Blanda:
3 ½ dl dinkelmjöl (siktat eller fullkorn, välj själv)
1 dl linfrö
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl havregryn
1 tsk salt (gärna flingsalt)
1 dl solros eller rapsolja
2 dl vatten
1 tsk bakpulver
Låt degen stå ca 30 minuter. Dela degen i två delar, kavla ut dem jättetunt på varsin smord plåt (eller smörpapper). Strö över flingsalt när degen är utkavlad.
Gräddas i 175 grader i ca 20 minuter. Den ska få färg! Avnjutes som det är eller med ost och en kall öl. Smaklig spis!
tack, jag ska prova det.
SvaraRaderaHej
SvaraRaderaTack för fint recept. Jag har bakat ditt bröd idag och har en fråga till dig: brödet blev mycket sprött, ungefär som en tunt tunt tunnbröd. Ska resultatet bli så eller hr jag gjort något fel månntro? Skulle gärna vilja ha brödet lite hårdare och därmed lättare att smöra brödet.