fredag 12 juli 2019

Orangeriet


Det har öppnat
en ny restaurang i vår Stadspark.
Eller, ja - inte riktigt ny, men restaurang Parken
  (som drivs av Tommy Myllymäki) har gjort en tillbyggnad -
ett orangeri - där man bakar napolitanska pizzor!


Det ville vi ju prova, så i onsdags gick vi dit tillsammans
med våra grannar J, C och deras O.


Pizzorna bakas i den här ugnen i 450 grader i bara någon minut.
 Det är det som är det speciella med napolitanska pizzor.
Det och degen, som är bakad utan olja och
med ett speciellt sorts mjöl.


Gott var det! Och trevligt ställe!
Det var fint att kunna se ut över stadsparken
genom de glasade väggarna, som dessutom var dragna åt sidan
så att man verkligen fick kontakt med utemiljön.


De öppnade i fredags, så det var många som ville testa.


H kom direkt från jobbet och mötte upp på plats.


Det var för en gångs skull en riktigt varm och skön kväll...


...och efter maten tog vi en liten promenad
och konstaterade att det är rätt fint på sina håll i stan...


Sedan åkte vi hem och tog ett bad i grannarnas spa-bad.


Ja, det var en trevlig kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar