lördag 19 januari 2019

Bubliki



Att baka är inte ett av mina intressen.
Jag gör det om jag måste, inte annars.

Sonen V däremot, han gillar att husera i köket.
I kväll bakade han bubliki, som är en slags ryska munkar.


Väldigt goda, faktiskt!
Precis som vanliga munkar ska de "friteras" innan de gräddas,
men inte i olja, utan i kokande vatten.
Och sedan ska de inte doppas i socker
utan de är precis lagom söta ändå.


Eftersom V är lite av en Rysslands-fantast
så läser han givetvis receptet på ryska
och serverar bublikin till en rysk låt med samma namn...


Kul, gott och annorlunda!

1 kommentar:

  1. Spännande! Vet att jag bakade bagels en gång de skulle också i kokande vatten. Tack för tips om skogsskräppa. Köpt fröpåse och ett knippe tulpaner idag. God fortsättning på nya året och tack för all inspiration.
    Kram Annika

    SvaraRadera