fredag 21 januari 2011

Fredagsmat


Ingen av veckans måltider är väl så viktig som fredagkvällens mat?
Det ska vara något särskilt gott. Det ska vara fint dukat och
det ska stå fredagsblommor på bordet!
Jo, så är det bara. Hemma hos oss,
och säkert hemma hos de flesta
gissar jag?

Sedan kan det vara hämtmat eller hemlagat,
men det ska vara något lite extra.

Lördagar och söndagar är inte lika noga,
då kan man äta nästan vad som helst,
men fredagsmaten ska det läggas lite mer krut på.

I kväll har det doftat gott av timjan och vitlök i köket.
Det serverades Boeuf Bourguignon som är en av
Familjen Å:s favoriter, och sedan en klassiker till efterrätt,
nämligen Gino.


Och fredagsblommor har jag försett mig med såklart.
Jag var på en handelsträdgård och passade på
att köpa både primula, pärlhyacinter och tulpaner.

Nu återstår lite fix i köket innan det är dags för sängen.
I morgon väntar en dag i slalombacken tillsammans
med barnens Sockholmskusiner
och deras föräldrar.
För mig blir det vinterns första åk.
Måntro man står på benen...?

Tills nästa gång:

Kram från mig

3 kommentarer:

  1. Så rätt, så rätt. Den gamla söndagssteken hamnar oftare och oftare på fredagsmenyn i stället.
    Hoppas du haft en skön dag i backen och att armar och ben är i behåll!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Så härlig din gryta ser ut! För vår del är det ingen speciell middag på fredag eftersom jag är hemma efter kl 19 och då är jag för trött att laga mat. Men lördag och söndag äter vi riktigt gott och lite vin blir det på lördag kväll.
    Hoppas det gick bra för dig i skidbacken!
    Kram Eva

    SvaraRadera
  3. Så gjorde vi mera förr när våra barn bodde hemma. Nu blir det lite olika hur och var vi äter men oftast har vi levande ljus i alla fall.

    Det där med lamporna känner jag igen. Det är bara jag som förstår vilka som ska vara tända.

    Ha det bra!
    Agneta

    SvaraRadera