lördag 27 juli 2013

Ananaspaj


Klockan är snart elva på kvällen,
och jag drar mig lite motvilligt in i huset.
Jag har varit ute på en cykeltur
med bara en tunn klänning på mig,
fastän det var sent.
Vilken otroligt skön kväll!


Tidigare i kväll åt vi ananaspaj.
Den här pajen är gjorde efter ett av mina favoritrecept.
När vi hade Norrlands-besök förra veckan
var vi på en allsångs-kväll och hade med oss
den här pajen till picknicken,
och jag lovade då
att dela med mig av receptet.
- Anna -
här kommer det!


150 g smält smör
1 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver

Rör i hop och kläm ut i en pajform.

Fyllning:
1 ägg
1 dl socker
1 burk lätt-creme fraiche
2 tsk vaniljsocker
Valfri frukt eller bär.
(Nu hade vi ananas,
men vi har haft jordgubbar, hallon och blåbär också.
Man tar vad man tycker om, helt enkelt.)

Rör i hop fyllningen, häll i pajformen.
Grädda nederst i ugnen
200 grader ca 30 minuter.


Och så lite vaniljvisp till...

En klar favorit!

3 kommentarer:

  1. Men så gott! Jo du, nu kommer de riktigt varma sommarkvällarna. Underbart!
    Kram Hélena

    SvaraRadera
  2. Ananaspaj är ju så underbart gott! Har blivit bjuden på den flera gånger och även gjort den själv vid flera tillfällen.

    Vi hade också en skön kväll i går. Oscar gick och la sig vid kl 01 och då var det 19 grader. Undrar hur många grader det var när Erica kom hem strax före kl 4??? Jag mådde inte alls bra av värmen i går men det var skönt att sitta i uteköket på kvällen och bara njuta.

    Kram

    SvaraRadera
  3. Det där verkar vara samma recept som pajen jag fick hos Fröken Grön för ett tag sedan. Gudomligt god!

    Visst är det kul att fläta i pil? Jag har gjort några staket i sommar och hittar nya ställen för dem hela tiden. Det kan bli dyrt det här ;) Vet att de jag köpt pil av, Lillöpil, även har postorder, men frakten är nog inte så billig. Hoppas du hittar någon i närheten som säljer så du kan fläta ännu mera.

    Kram Tamara

    SvaraRadera