torsdag 18 juli 2013

I odlingslådorna


Det växer bra i odlingslådorna vi gjorde i våras.
Blommor och grönsaker om vartannat.
Jag gillar blandningen!


Zinniorna trivs bra.


Mangolden är så vacker med sina rosa-röda stjälkar.
Jag har ingen aning om hur jag ska använda den,
men det spelar inte så stor roll.
Den är fin!


Jag behöver inte äta upp den,
den kan bara stå och vara vacker! :-)


Sallad är också vackert,
och den vet jag i alla fall hur man äter! :-)


Jag sådde både röd- och grönbladig sallad.


Rosenskärorna
är otroligt kraftiga och höga,
men blommar lite snålt.
Jag tycker mig minnas att jag läst att det kan bero på
att de har för mycket / för lite av något ämne,
men jag kommer inte i håg av vad...


Honungsfacelia


Kronärtskocka


Luktärtor som snart ska börja blomma.
Älskar luktärtor!


Rosenböna
Den fick ett alldeles för lågt torn 
att klättra i...


Ja, det mesta växer på jättefint.
Det jag är lite besviken över är att ringblommorna
inte är så kraftiga som jag hade hoppats.
Jag sådde massor av ringblommor i olika nyanser,
men de är lite klena och vill nästan lägga sig ned!
Lite håliga i bladen också -
misstänker att någon äter på dem...


Annars är jag så glad för mina fina odlingslådor!

5 kommentarer:

  1. Wow, dina lådor är så fina och frodiga. Gillar zinniorna. Jag vet inte vad för ämne som gör att de blommar sämre, men om man gödslar mycket blir det mer grönt än blommor:). Så fräscht med salladen och mangold.
    Ha en fin dag
    Kram Maria

    SvaraRadera
  2. Det är fint att blanda sommarblommor med grönsaker sådär tycker jag. Här har gula ringblommor (de som är orange tar jag bort) självsått sig och jag låter dem vara kvar i lagom mängd. Vill ju inte att blommorna ska kväva morötterna vilket det finns risk för.
    Mangold kan man stuva vet jag men du kan säkert hitta andra användningsområden.

    Kram

    SvaraRadera
  3. Mina ringblommor tycker inte om att bli "bortskämda" utan trivs bäst i det vi, för sent, insåg var utfyllnadsjord.... /M

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då kanske de har det lite för bra, helt enkelt...

      Kram // AH

      Radera
  4. Tänk att mangold är som spenat - ät den som spröda salladsblad, hacka och stuva, ha i gratänger... MMmmmmm!

    SvaraRadera