onsdag 17 augusti 2011

Hälsobröd


Redan onsdagkväll!
Tiden tycks gå lika fort
 oavsett om jag är ledig eller jobbar.

Lite ovant är det allt att sitta still en hel dag.
Jag blev tvungen att ta mig en långpromenad direkt jag kom hem
för att piggna till lite...
En timmes promenad i rask takt.
Kändes bra!


I dag kom H hem med en bukett rosor till mig.

(Han kanske tyckte att jag behövde lite uppmuntran
så här den första arbetsveckan...?)

Jag plockade några blommor i trädgården och i skogskanten
bakom huset för att fylla upp buketten med.
Lite Renfana, Gullris, Hortensia och Kärleksört.

Kul att leka florist...

Blev riktigt nöjd!

Vi har haft kompetensutveckling i dag och stället
 där vi var brukar bjuda på de mest underbara smörgåsar!
Och sånt piggar ju upp...
Jag fick tag i receptet och gjorde det hemma i somras.
Gillar ni lite grövre "hälsobröd" så prova gärna detta!

Själv är jag ensam i familjen om att äta det,
eftersom mina killar inte gillar när
"det är saker" i brödet...

Här är receptet:

2 dl havregryn
2 dl vetemjöl med fullkorn
3 dl grovt rågmjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl russin
1 dl solroskärnor
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl mild yoghurt
1 dl äpplemos eller lingonsylt


Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Rör i yoghurt och sylt.
Klicka ner smeten i en smord, avlång form.
Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca en timme.

Man tager lite vad man haver.
Jag tog i lite tranbär och torkade aprikoser också.

Jättejättegott!

5 kommentarer:

  1. Vilken härlig sensommarbukett! Brödet ser inte dumt ut det heller :-) Visst går dagarna snabbt! Toksnabbt! Hinner knappt se trädgården...
    Ha det bäst!
    Hélena

    SvaraRadera
  2. Vilket läckert bröd! Ska göra det i helgen och pröva på våra gäster, brukar göra ett annat hälsobröd men kul att pröva nåt nytt.
    Kram Eva

    SvaraRadera
  3. Vilken härlig rosöverraskning. Och extra fin med lite egen blomkrydda i den ;-)

    Ja, dagarna går snabbt, och trött blir man. Bra idé med promenader... Jag styrketränar och går på yoga. Skönt och uppiggande!

    Ha ett bra slut på arbetsveckan...

    Åsa

    SvaraRadera
  4. Buketten blev väldans tjusig, tycker jag.
    Du, jag tror jag ska sno din luffarschackidé, den gillade jag. Bara ut och leta efter en bit skiffer nu då.
    Ha det bra!
    Camilla

    SvaraRadera
  5. Både bukett och bröd ser fantastiskt ut. Brödreceptet är nedtecknat och skall definitivt bakas. Kanske blir jag ensam om att äta det här också - killar är ju lite kinkiga med fröer och sånt + att Oscar är glutenintollerant så han faller bort i vilket fall som helst.
    - Hur länge ska brödet vara i ugnen?

    Fredag i morgon min vän - inte dumt alls!
    Kram

    SvaraRadera