onsdag 17 september 2014

Klättrande vin...?


Min Dvärgsyrén
har så här fina höstfärger nu!
Den står i krukan året om,
och det hittills har den klarat det bra!


I dag när jag kom hem från jobbet
hade H byggt en pergola-liknande klätterställning
på framsidan av vårt hus.
Det blev riktigt bra!
Nu ska den målas svart,
och sedan är det dags att åka och köpa växter.
Bland annat ska där växa någon slags vin.
Jag  behöver goda råd!
Vad är att rekommendera?
Klättervildvin, rådhusvin eller engelmannsvin?
Jag vill åt en riktigt fin, röd höstfärg.
Tips...?

7 kommentarer:

 1. Vi är i samma sits, vilken sort ska vi välja! Vi har klättervildvin nu på en pergola samt på uthuslängan, en mycket grann sort. Nu har vi ett projekt där en hög slänt vid entrén ska förskönas med ytterligare vildvin som ska få klättra på armeringsnät 8 m upp. Är nu osäkra på vilken som klättrar högst samt att vi vill ha den mest färgsprakande sorten också. Blir till att googla;)
  /Åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj - 8 meter! Förstå vad fint det kommer att bli! :-)

   Kram // AH

   Radera
 2. Så kul att komma hem till sådant bygge! Självklättrande vin har jag och gillar det bäst. Vildvin är det väl som klättrar bäst.

  Lycka till och visa bilder sen ;).

  Kram

  SvaraRadera
 3. Så spännande att följa detta roliga. 'Engelmanni' är den vanligaste namnsorten bland Klättervildvin. Vanligt vildvin klättrara inte själv och är inte lika vanliga i handeln som klättervildvin. Jag har läst om en ny sort klättervildvin 'Red Wall' som ska ha ännu finare höstfärg än 'Engelmanni'. Jag tycker dock att 'Engelmanni' är jättevacker.

  Kram,
  Maria

  SvaraRadera
 4. Så fin syrenen i kruka är! Klättrande vin har jag ingen erfarenhet av, men jag håller som bäst på att leta efter ett härdigt med den här intensiva rödfärgen.

  SvaraRadera
 5. ååå snyggt!
  Fniss..jag har en som är riktigt eldröd nu men jag har ingenaning om vad det är för sort..;) Bra hjälp va??..;)
  Kram Katarina

  SvaraRadera
 6. Jag är en 32-årig kvinna som bor med min mamma och farbrors familj i Lund-Sverige. Jo, jag föddes ensam och kände aldrig mina föräldrar när jag föddes och jag vill träffa en man som kommer att behandla mig som sin drottning eftersom jag också kommer att behandla honom som min kung i framtiden när vi är gifta med varandra förresten enda. Jag är också ett ärligt hjärta som letar efter en stabil relation. Jag förstår att det är viktigt att lägga varaktiga grunder för ett varaktigt förhållande. Jag är en aktiv person som tycker bäst om att cykla och springa. Jag tror att det är viktigt att hålla sig i form. Jag är inte intresserad av spel eller drama. Jag tycker om god mat och jag letar alltid efter någon att dela uppskattningen av god mat och gott vin. Jag är öppen för att prova på olika aktiviteter och klarar av utmaningen. Jag letar efter någon som tror att en äkta intim partner ser ut efter den andra och vice versa när de navigerar i livet tillsammans, jag har läst kommentarsektionen på blogginlägg online om hur Dr.Oduduwa har hjälpt så många människor att lansera kärleksförtrollningar för att hitta sanna älska och gifter dig omedelbart, jag har aldrig trott på magisk kärleksförtrollning tidigare i mitt liv, på grund av arten av min vilja att hitta en man att älska, gav jag det ett försök och så överraskande efter att jag tagit kontakt kommunicera med Dr.oduduwa via hans personliga e-postmeddelande (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com) Jag fick ett svar från honom och han försäkrade mig att han kommer att hjälpa mig att starta en kärleksförtrollning som kommer att få rika snygga män att attraheras av mig. Jag följde noga alla hans instruktioner och han berättade för mig vad som skulle göras. Jag gör allt han ber mig att göra och bara några timmar efter att kärleksförtrollningen lanserades började jag träffa riktigt bra män som letade efter en äkta kärleksrelation med mig. för några dagar sedan var jag förlovad och den här månaden slutar jag att gifta mig. Jag tackar Dr.oduduwa för att han hjälpte mig med kärleksförtrollningar att hitta sann kärlek idag. Jag rekommenderar starkt Oduduwa till alla som vill hitta sann kärlek och gifta sig så snart som möjligt. denna kärleksförtrollningsmagi fungerar riktigt bra och snabbt. kontakta oduduwa idag via dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

  SvaraRadera