lördag 5 september 2015

Gjutjärnsgryta och supergod äppelkaka


Som en orangeröd färgklick står den där -
min nya gjutjärnsgryta som jag köpte i går,
och vips blev jag sugen på att laga en god höstgryta!
Det blev säsongens första Boeuf Bourguignon
och det har doftat härligt av vitlök och rödvin
i hela huset i dag!


Grytan köpte jag på Rusta för 299 kronor!


Min bror och svägerska och deras yngsta dotter
kom förbi en stund på eftermiddagen.
De hade köpt med sig lite gott fikabröd,
och jag plussade på med en äppelkaka
som jag bakade i förmiddags.


Det var första gången jag använde just det här receptet,
och jag rekommenderar det verkligen!
Mycket enkelt och mycket, mycket gott!
Här kommer receptet:

2,5 dl vetemjöl
2,5 dl socker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 ägg
100 g smält smör
4 äpplen

1) Blanda de torra ingredienserna
2) Smält smöret och blanda sedan i det tillsammans med ägget
i den torra blandningen
3) Smörj en form och lägg i skalade, urkärnade, skivade äpplen
4) Häll (eller snarare "klicka") smeten
 över äpplena och grädda i 175 grader i 35 minuter



Lita på mig nu -
Den här kakan var supergod! :-)

2 kommentarer:

  1. Den ska jag komma ihåg när våra äpplen är mogna. Enkla goda recept det gillar jag. Själv fortsätter jag med mitt tillfälliga dille på att göra glass:)
    Mumsigt och uppskattat det med.
    Kram Annika

    SvaraRadera
  2. Äppelpajen var jättegod! Tack för en trevlig eftermiddag med allt ifrån trädgårdsrunda, småprat, datahjälp och fika förstås💕👍🏻

    SvaraRadera