söndag 26 maj 2013

Armeringsnät


I går blev det sått 
och utplanterat i vår fina
köksträdgård!


Vi köpte ett armeringsnät
som vi (H) klippte till och satte i hop
med två armeringspinnar
som sedan slogs ner i lådan,
 ända ner i marken.


I en annan av lådorna:
En kon av några pinnar och ett grovt snöre.
Där planterades små Rosenbönor.


Mot armeringsnätet
planterades tre olika sorters
luktärtor.


Armeringsnätet är 1,50 högt.


Jag hade lite annat som jag förodlat i växthuset
som också planterades ut mellan sådderna.
Zinnia, Rosenskära, Kronärtskocka
och några kryddväxter.


Jag är lyckligt lottad
som är gift med en man 
som också tycker att det är roligt att fixa i trädgården!
Vi får idéer tillsammans,
sedan är det han som är "fixaren",
som bygger och gör grovjobbet.
Efter det får jag ta över med planterandet
och finliret.

Den kombinationen är kanske inte helt ovanlig,
men jag är så tacksam över
att jag har just H!
Vi är ett bra team!

Nu är det bara att vänta och se
om det gror och växer i lådorna!

Väx, väx, väx!

7 kommentarer:

 1. Superfint! Perfekt med ordentliga växtstöd som är väl förankrade. Jag tycker det är svårt att göra bra stöd till tex klematis och annat, så att det blir snyggt, mitt i rabatten.
  Härligt at plantera ut alla småplantor. Jag hoppas också jag har det nästa år.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Så fint det blir med armeringsmattan och de svarta lådorna. Visst är det härligt med en alldeles egen Mr.Handyman, som fixar allt man ber om!/ Kram Titti

  SvaraRadera
 3. Finfint!
  Här fungerar det likadant ungefär. Idéer kan vi få båda två, maken genomför de grova, byggandet tex, och sedan är det jag som står för finliret. Kanon tycker jag!

  Kramar

  SvaraRadera
 4. Härligt med sådant team, det är vad jag brukar kalla för dream-team:)
  Du har så fint så det är inte klokt...verkligen blivit bra med dina härliga planteringslådor, och snygga dessutom!
  Ha en fortsatt skön söndag a là mors-dag.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Det blir så snyggt och ni är verkligen ett superbra team.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 6. Ibland blir jag lätt avundsjuk när jag läser din och många andras bloggar. Jag skulle också vilja ha en som hjälper till i trädgården. Missförstå mig inte - min sambo är toppen och bra på många saker - men han är så totalt opraktisk. Jag lovar, han har inte tummen mitt i handen, han har inga tummar ;)

  Heder åt att din duktige man att tänker på säkerheten och använder ögonskydd!

  Så bra det blir med armeringsnätet. Nu blir det extra stiligt när det gröna slingrar sig uppåt.

  Kram och lycka till med "växeriet".
  Tamara

  SvaraRadera
 7. Jag är en 32-årig kvinna som bor med min mamma och farbrors familj i Lund-Sverige. Jo, jag föddes ensam och kände aldrig mina föräldrar när jag föddes och jag vill träffa en man som kommer att behandla mig som sin drottning eftersom jag också kommer att behandla honom som min kung i framtiden när vi är gifta med varandra förresten enda. Jag är också ett ärligt hjärta som letar efter en stabil relation. Jag förstår att det är viktigt att lägga varaktiga grunder för ett varaktigt förhållande. Jag är en aktiv person som tycker bäst om att cykla och springa. Jag tror att det är viktigt att hålla sig i form. Jag är inte intresserad av spel eller drama. Jag tycker om god mat och jag letar alltid efter någon att dela uppskattningen av god mat och gott vin. Jag är öppen för att prova på olika aktiviteter och klarar av utmaningen. Jag letar efter någon som tror att en äkta intim partner ser ut efter den andra och vice versa när de navigerar i livet tillsammans, jag har läst kommentarsektionen på blogginlägg online om hur Dr.Oduduwa har hjälpt så många människor att lansera kärleksförtrollningar för att hitta sanna älska och gifter dig omedelbart, jag har aldrig trott på magisk kärleksförtrollning tidigare i mitt liv, på grund av arten av min vilja att hitta en man att älska, gav jag det ett försök och så överraskande efter att jag tagit kontakt kommunicera med Dr.oduduwa via hans personliga e-postmeddelande (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com) Jag fick ett svar från honom och han försäkrade mig att han kommer att hjälpa mig att starta en kärleksförtrollning som kommer att få rika snygga män att attraheras av mig. Jag följde noga alla hans instruktioner och han berättade för mig vad som skulle göras. Jag gör allt han ber mig att göra och bara några timmar efter att kärleksförtrollningen lanserades började jag träffa riktigt bra män som letade efter en äkta kärleksrelation med mig. för några dagar sedan var jag förlovad och den här månaden slutar jag att gifta mig. Jag tackar Dr.oduduwa för att han hjälpte mig med kärleksförtrollningar att hitta sann kärlek idag. Jag rekommenderar starkt Oduduwa till alla som vill hitta sann kärlek och gifta sig så snart som möjligt. denna kärleksförtrollningsmagi fungerar riktigt bra och snabbt. kontakta oduduwa idag via dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

  SvaraRadera