tisdag 27 maj 2014

Perenn-sådd


Vallmon börjar få bulliga knoppar.
Jag sådde den för ett par år sedan
och har nu vallmo på flera ställen i trädgården.
Namnet på sorten kommer jag inte i håg,
men den har en helt underbar rosa färg.


Perenner borde man kanske så lite mer av.
Det blir ju så många plantor
för väldigt lite pengar.


I kväll är det betydligt svalare ute
än vad det har varit den senaste veckan.
Det är ju lite bra också,
för då får man njuta av tulpanerna
några dagar till!

9 kommentarer:

 1. Nog är det betydligt svalare ut nu....det känner jag som åller på att måla om fasaden...på både gott och ont...

  SvaraRadera
 2. Vilken fantastisk fin trädgård ni har. Tack för att vi får ta del av den och fina tips !!

  SvaraRadera
 3. Så mysigt det ser ut vid dina solstolar! Jag har nog aldrig sått en perenn, jag låter växterna sköta det själva, funkar utmärkt när man är lat :)
  Svalare här också nu, skönt så att man hinner med att njuta av allt.
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 4. Nu kom jag att tänka på att en av mina vallmo hade börjat öppna sig i förrgår. Har inte tittat till den sen. Det blåser så rysligt och är inte alls skönt. Mina vallmo är vita och heter "Royal Wedding".
  Att så perenner är verkligen värt jobbet. Man får ofta många fina plantor för en liten peng. Kul är det också att ha sått sina egna växter. Tycker jag i alla fall :).

  Kram

  SvaraRadera
 5. Vad fint du har det! Så mysigt att slå sig ner i dom fina trädgårdsstolarna och njuta av den vackra trädgården! :) Kul med något positivt om det svalare vädret...man kan ju ändå inte gör något åt det....fast det är väldiga kontraster...sommarvärme några dagar och sen kalla vindar.....men det är ju iallafall snart juni så det borde väl bli varmare igen. Har provat att så perenner men inte lyckats något vidare...men det kanske gåt bättre att så dom direkt ute....jag hade hoppats på massor av riddarsporrar nåt år men minns inte om det blev något alls...kanske någon enstaka planta.
  Kram Nettan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske är olika svårt med olika växter, men vallmo var i alla fall lätt som en plätt! :-)
   Kram // AH

   Radera
 6. Vilken underbar uteplats du har, super fint. Här verkar det som vallmo inte vill fungera, har köpt och planterat men sen kommer dom inte mer.

  Kram Anna

  SvaraRadera
 7. Jag är en 32-årig kvinna som bor med min mamma och farbrors familj i Lund-Sverige. Jo, jag föddes ensam och kände aldrig mina föräldrar när jag föddes och jag vill träffa en man som kommer att behandla mig som sin drottning eftersom jag också kommer att behandla honom som min kung i framtiden när vi är gifta med varandra förresten enda. Jag är också ett ärligt hjärta som letar efter en stabil relation. Jag förstår att det är viktigt att lägga varaktiga grunder för ett varaktigt förhållande. Jag är en aktiv person som tycker bäst om att cykla och springa. Jag tror att det är viktigt att hålla sig i form. Jag är inte intresserad av spel eller drama. Jag tycker om god mat och jag letar alltid efter någon att dela uppskattningen av god mat och gott vin. Jag är öppen för att prova på olika aktiviteter och klarar av utmaningen. Jag letar efter någon som tror att en äkta intim partner ser ut efter den andra och vice versa när de navigerar i livet tillsammans, jag har läst kommentarsektionen på blogginlägg online om hur Dr.Oduduwa har hjälpt så många människor att lansera kärleksförtrollningar för att hitta sanna älska och gifter dig omedelbart, jag har aldrig trott på magisk kärleksförtrollning tidigare i mitt liv, på grund av arten av min vilja att hitta en man att älska, gav jag det ett försök och så överraskande efter att jag tagit kontakt kommunicera med Dr.oduduwa via hans personliga e-postmeddelande (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com) Jag fick ett svar från honom och han försäkrade mig att han kommer att hjälpa mig att starta en kärleksförtrollning som kommer att få rika snygga män att attraheras av mig. Jag följde noga alla hans instruktioner och han berättade för mig vad som skulle göras. Jag gör allt han ber mig att göra och bara några timmar efter att kärleksförtrollningen lanserades började jag träffa riktigt bra män som letade efter en äkta kärleksrelation med mig. för några dagar sedan var jag förlovad och den här månaden slutar jag att gifta mig. Jag tackar Dr.oduduwa för att han hjälpte mig med kärleksförtrollningar att hitta sann kärlek idag. Jag rekommenderar starkt Oduduwa till alla som vill hitta sann kärlek och gifta sig så snart som möjligt. denna kärleksförtrollningsmagi fungerar riktigt bra och snabbt. kontakta oduduwa idag via dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

  SvaraRadera