fredag 27 augusti 2010

Knäckebröd

I dag vill jag dela med mig av ett superdupergott recept på knäckebröd. På jobbet har det här brödet blivit jättepopulärt och det bakas hejvilt hemma hos folk. Enkelt och snabbt går det att baka, tar bara några minuter att röra ihop. Tack till Marie W. som var den som först delade med sig av receptet!




Blanda:
3 ½ dl dinkelmjöl (siktat eller fullkorn, välj själv)
1 dl linfrö
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl havregryn
1 tsk salt (gärna flingsalt)
1 dl solros eller rapsolja
2 dl vatten
 1 tsk bakpulver

Låt degen stå ca 30 minuter. Dela degen i två delar, kavla ut dem jättetunt på varsin smord plåt (eller smörpapper). Strö över flingsalt när degen är utkavlad.

Gräddas i 175 grader i ca 20 minuter. Den ska få färg! Avnjutes som det är eller med ost och en kall öl. Smaklig spis!

2 kommentarer:

  1. Hej
    Tack för fint recept. Jag har bakat ditt bröd idag och har en fråga till dig: brödet blev mycket sprött, ungefär som en tunt tunt tunnbröd. Ska resultatet bli så eller hr jag gjort något fel månntro? Skulle gärna vilja ha brödet lite hårdare och därmed lättare att smöra brödet.

    SvaraRadera