I lördags när vi hade gäster
bjöd vi på en citron- & limepaj efter maten.
Den blev så god att jag tänkte
dela med mig av receptet!
Pajskal:
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 g smör
1 äggula
Fyllning:
1 st lime
1 st citron
3 ägg
2 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
Garnering:
1 lime
florsocker
Blanda vetemjöl och strösocker i en bunke
Tillsätt smöret (dela det i bitar och låt stå en stund)
Arbeta i hop med elvisp
Tillsätt äggula och vispa mer
Om degen inte går ihop: tillsätt några droppar vatten
Tryck ut pajdegen i en form, ca 24 cm i diameter
Låt stå i kylskåp ca 30 minuter
Sätt ugnen på 200 grader
Gör fyllningen:
Tvätta skalet på citron och lime
Riv skal och pressa ur saften
Vispa ägg och socker med elvisp
Tillsätt vetemjöl och vaniljsocker
Vispa
Tillsätt grädden (ska ej vispas innan!)
Tillsätt rivet skal och saft från lime o citron
Vispa
Häll fyllningen i pajskalet
Nedre delen av ugnen 200 grader 30 minuter
Låt svalna
Sikta över florsocker
skiva lime och garnera med
Serveras med vispgrädde eller vaniljglass
Rekommenderar detta recept!
God citronsmak, lagom söt -
och så blev den så där "fluffig",
om ni förstår vad jag menar... :)
Kombinationen av citron och lime blir jag nyfiken på! Tack för receptet!
SvaraRaderaKram Eva
Ser jättegod ut. Ska jag testa någon gång framöver.
SvaraRaderaTack för receptet!
Annika
Ser jättegod ut. Ska jag testa någon gång framöver.
SvaraRaderaTack för receptet!
Annika
Ser verkligen gott ut och citrus är så fräscht!
SvaraRaderaHa det fint
/Anette
Ser gott ut, älskar citron & lime!!
SvaraRadera