Jag har en svägerska
som är typ världsmästarinna i att
safta och sylta.
I deras trädgård växer ett plommonträd
som brukar ge riklig skörd,
och vi kan därför glädja oss åt att varje höst
få njuta av nykokt plommonmarmelad!
I år blev det, förutom originalreceptet,
också ett par burkar marmelad smaksatt med
ingefära och anis/kanel.
Tack M!
Frukost med te, gott bröd och marmelad är
en mycket bra början på en ledig tisdag!
För nu har jag nämligen tagit höstlov resten av veckan!
Hur skönt känns inte det...!?!
Jag har också höstlov, eller semester:) Skönt hur som helst:)
SvaraRaderaSå gott med plommonmarmelad. Det var nog det jag skulle gjort av alla mina plommon, har tre träd.
Ha en fortsatt fin vecka
Kram Maria
Mums! Ha ett skönt lov! Jag ser fram emot en ledig torsdag-fredag :)
SvaraRaderaKram Annika
Hallå!
SvaraRaderaMen åååå så smarrigt det där såg ut.
Jag äääälskar plommon och satte 2 träd för typ 100 år sedan känns det som men det blir ingen frukt på dem trots att båda sorterna var självfertila...konstigt det där...
Kram Katarina