måndag 18 april 2016

Bli firad i förskott!


I går bjöd jag min familj
på en födelsedagsbuffé i förskott
inför den stundande födelsedagen!

Det blev en italiensk buffé.
Fredagskvällen ägnades åt att lägga kött i olika marinader
och på lördagen förberedde vi det som gick att
göra i förväg.


Fast vi måste nog vara världens sämsta på att förbereda,
för söndagsförmiddagen blev stressig ändå,
med det sista som skulle lagas klart
och allt som skulle läggas upp...


Å andra sidan är det ju det som är det roligaste:
att få lägga upp och dekorera!


Det mesta var kallskuret,
vilket gör att man ju faktiskt kan vara ute i god tid...
(om man inte heter familjen Å... :-)

Tomat- och mozzarellasallad med chili- och basilikadressing.
Färskost med persilja och timjan.


Meloner, physalis, kiwi, jordgubbar
och passionsfrukt.


Timjan- och citronmarinerad kycklingfilé.


Lufttorkad skinka och olika sorters salami.


Fläskytterfilé, marinerad i rosmarin och rosépeppar.
Halloumi med basilikacreme och gravad lax.


Suddig bild på 
varm brieost-tårta med miniplommontomater,
blandade nötter, flingsalt och flytande honung på.

(Den här kommer jag absolut göra fler gånger.
Efter 20 minuter i ugnen blev den alldeles mjuk
och när man skar i den rann den goda osten ut.
Mycket god!)


En stor pastasallad med pesto och soltorkade tomater.
Bröd, kex och goda ostar.
Gröna och svarta kalamata- oliver.

Färskost gjord på avrunnen kesella
och hackade färska örter.


Ännu suddigare bild på 
supersmarriga minipajer gjorda på
smördeg, hackade pinjenötter, babyspenat, grädde
och parmesanost.

Också mycket goda!


Ja, så blev det såklart kaffe och tårta efter det!

Jag blev så fint uppvaktad
med jättefina presenter (som jag ska visa en annan gång!)
och en specialskriven sång som framfördes
av hela skaran.





Ja, det blev en god buffé,
men firandet tog nog kål på mig,
för i natt fick jag feber och har inte varit och jobbat i dag.
Vi får hoppas att de bara är lite "femtioårs-feber"
som drar över lite snabbt...

4 kommentarer:

  1. Grattis AH!
    Mumsig mat du bjöd på!
    Krya på dig! Kram

    SvaraRadera
  2. Grattis, grattis! Vilken buffé som ni fixat själv! Skulle jag göra allt detta hade jag "kastat in handduken" och rymt hemifrån.
    Krya på dig!
    Kram Eva

    SvaraRadera
  3. Grattis i förskott!
    Hua, har redan noja inför min 50-årsdag som är i december.
    Kanske plankar din meny, såg fantastiskt gott ut!/Åsa

    SvaraRadera
  4. Et stort grattis till dig och vilken fantastisk festmåltid. Det ser galet gott ut alltihop och så vackert upplagt. Härligt att fira tillsammans med nära och kära.♥

    Kram på dig

    SvaraRadera