söndag 21 juni 2020

Persisk kväll



För några dagar sedan var det dags
för vår årliga Sommarlovskickoff.


Ja, vi kallar det så
när vi träffas och firar in semestern.


Vi är nio kollegor som har gjort detta
hela tretton år i rad nu.
En lång tradition, alltså.


Och alla är så klart inte längre kollegor -
några har ju bytt arbetsplats -
men det är alltid just dessa nio personer
som träffas hemma hos mig
och har en temamiddag inför semestern.



(Mitt på bordet ligger den gamla grenen
som vi har satt provrörsglas och ljushållare i)

Vi har alltid ett nytt mat-tema
och i år var det Persien.


Alla bidrar med någonting att äta.


Och det brukar alltid vara supergott
och ofta helt nya saker att testa.


Det hade regnat hela dagen
men på kvällen sprack det upp lite.

Det var lite glesare mellan oss än vanligt
på årets gruppfoto, eftersom vi höll distansen till varandra!


En välkomstdrink i trädgården!


Kul att åtta av nio kunde komma i år!


Somliga av oss ses nästan bara en gång om året.


Ja, och så bullades det upp.

Här fanns persiskt ris, myntasås...


...hummus med lammfärs...


...färskostbollar...


... kycklingspett...


...persisk olivsallad...


...persisk tsatsiki...


...pinjenötter, valnötter...


...tabboluleh...


och Nane Barbari (persiskt valnötsbröd)


Det går åt stora tallrikar, som ni förstår...


Allt måste ju provas på!


Snyggt med all färgglad mat!


Ja, och så äts det och pratas...


Till efterrätt blev det dadelparfait:


Och på den skulle det strös pistagenötter och stänkas
rosvatten eller apelsinblomsvatten:


Det var faktiskt riktigt gott.


Mätta och belåtna allihopa!


Och sedan - sedan kan ledigheten börja!


(Och är inte paradisbusken där utanför fönstren
helt underbar just nu...?)

1 kommentar:

  1. Vilken trevlig kväll och tradition! Fin dukning och vacker mat. Ha en skön ledighet. Ja vår Paradisbuske blommar också nu. Tur det är just på kvällarna för man vill knappt sova.
    Ha en skön ledighet!
    Kram Annika

    SvaraRadera