torsdag 26 juni 2014

In the USA


Vi har en sju år lång tradition, jag och några kollegor:
Vi kickar i gång sommarledigheten med en tema-kväll hemma hos mig!
I går kväll var det dags igen!

Det började år 2008 med en Orientalisk afton, och sedan följde
2009 Sydamerika
2010 Indien
2011 Sverige
2012 Söderhavet
2013 Spanien
...och så i år var temat USA!



Alla lagar någon typisk rätt utifrån temat att ta med sig
och sedan sätter vi i hop allt till en stor buffé!
Det brukar bli helt underbart gott -
och i går var sannerligen inget undantag!


Det är inte klokt så mycket gott det finns från all världens hörn!
Från USA bjöds det bl.a. på minihamburgare, Coleslaw,
Waldorf Salad, Bakad potatis, Pulled Pork och Tuna melt.



Förstår ni hur mycket vi äter...!?!


Det är många nya matupplevelser
och muntliga utbyten av vilka ingredienser som ingått i rätterna!


Och sedan...
...blir det såklart smarriga efterrätter!


Den här gången blev det en enorm chokladtårta
bakad efter recept från Roy Fares bok United States of Cakes
och diverse andra läckra bakverk.


Jag arbetar på en ganska stor skola
med massor av underbara kollegor,
men på just dessa träffar är och förblir vi alltid samma tjejer!

Ja, tre av dem har faktiskt slutat hos oss,
men vi fortsätter ändå att ses varje år på det här sättet!
Det är inte alla år som alla nio kan komma, 
men några av oss har varit med varje år!
Det är en härlig tradition!


Tack för i går, tjejer!
Nu kan sommarlovet börja! :-)

(Inlägg från tidigare år hittas här, här, och här.)

3 kommentarer:

  1. Men så got det ser ut! Blir ju helt hungrig trots att jag inte är det egentligen.

    Kram

    SvaraRadera
  2. Wow så gott det ser ut och vilken härlig idé. tror nog att jag ska ta upp den med tjejerna poå jobbet :)

    Kram Anna

    SvaraRadera
  3. Vilken kul idé och härlig tradition.
    Kram Annika

    SvaraRadera